Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

3x3 Basketball tour van start in Katwijk

De vernieuwde 3x3 tour van de Nederlandse Basketball Bond is zaterdag in Katwijk afgetrapt. In sporthal Cleijn Duin waren de Regiofinales 3x3 Street League en de 3x3NL Katwijk te vinden. Zo’n 200 deelnemers deden mee.


Komende zomer gaat de tour het land door om op 21 en 22 augustus afgesloten te worden in Amsterdam met de strijd om de nationale 3x3 titels. ‘Hier hebben we met zijn allen zo naar uitgekeken’.

De 3x3NL Tour werd eind 2019 als opvolger van de populaire Streetball Masters Tour gelanceerd, maar de coronapandemie zorgde ervoor dat er in 2020 maar een paar losse evenementen konden worden georganiseerd. “Na Hilvarenbeek in maart viel alles stil”, blikt Gerge Emmen, coördinator events bij de NBB, terug op een bewogen jaar. “In augustus zijn er nog pop-up events in Den Haag, Enschede en Amsterdam geweest. De landelijke finale die ook die maand plaats zou vinden, hebben we nog geprobeerd uit te stellen tot december. Maar omdat de maatregelen toen nog strenger werden, kon die uiteindelijk niet doorgaan.”

Nu de situatie rondom corona een stuk gunstiger is en er weer meer mag, kon de bond alsnog van start met de 3x3NL Tour. Na Katwijk volgen Barneveld (31 juli, Torenplein), Den Haag (6-8 augustus, Sportcampus Zuiderpark), Utrecht (13-15 augustus, Jaarbeursplein) en Amsterdam (19-22 augustus, Olympisch Stadion).