Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Fotopanelen vertellen de geschiedenis van tuinbouw in de Zanderij. | Foto: Gerard Bol</p>

Fotopanelen vertellen de geschiedenis van tuinbouw in de Zanderij. | Foto: Gerard Bol

(Foto: )

Historische fotopanelen bij Zanderijtuinders

In de Katwijkse Duinvallei op het perceel ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’ staan sinds de opening afgelopen vrijdagmiddag dertig historische fotopanelen. 

De geschiedenis van de Zanderij, haar tuinders met vele bekende Kattek-Binders, het gedicht over het leed der tuinders, een ode in liedvorm van Drs. P, het is er allemaal te beleven bij een wandeling op het perceel van 6.900 vierkante meter.

Initiatiefnemer Gerard Bol: ‘Er zijn ook fotopanelen te zien over de invulling van ‘Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes’ sinds maart 2018. Maar het is veel leuker om met die vele vrijwilligers van nu in gesprek te gaan over hun bijdrage aan dit initiatief. 

In de zaal ‘Katwijk aan den Rijn’ van het Katwijks Museum is trouwens ook de schitterende muurschildering van Marleen Dijkdrent, van het mini voedselbos Katwijk over de vroegere Zanderij te bewonderen. Zij heeft ook het toegangsbord geschilderd.’

Boek weer te koop

Voor het complete beeld kunt u de herdruk van het boek over de Zanderij(tuinders) van Willem van Duijn, ‘Twee palen brood en één kruik koffie’, weer kopen. Voor maar 15,- euro bij Drukwerkenzo in de Katwijkse Torenstraat. 

In die uitgave ziet u de tuinders verdwijnen door de opkomende huidige woonwijk.