Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

COS loopt € 10.000 voor KiKa bij elkaar

De inmiddels beroemde Kippen en Kuikenloop waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding en KiKa, kon wegens de coronamaatregelen dit jaar helaas weer niet doorgaan.

Reden genoeg om zelf in actie te komen om dit goede doel te steunen, zo dachten 2 leerkrachten van de Christelijke Opleidingsschool. Samen met een aantal ouders vormden ze een klein comité en verzonnen een kleinschalig alternatief plan: de COS Kuikenloop.

Alle leerlingen van de COS liepen van 4 tot 9 juli een sportieve wandeltocht variërend van 1 tot 4,5 kilometer waarbij ze zich hebben laten sponsoren door familie en bekenden. Vanaf 28 juni stonden er KiKa spaarpotten klaar voor bijdrages, en het binnenkomende sponsorgeld werd ingezameld via tikkies. Dit liep zo goed dat de tikkies al snel hun limiet hadden bereikt en er inderhaast nieuwe linkjes verspreid moesten worden.

Op vrijdag 9 juli was de slotdag van het evenement waarbij alle leerlingen onder luid applaus een feestelijke finish-boog doorliepen en een mooie roos, een ijsje en een heuse oorkonde kregen. Leerlingen Huig, Luca en Joris, die in hun jonge leven te maken kregen met kinderkanker, namen glimmend van trots de vette cheque van € 10.000 in ontvangst.

‘’Het was een ongekend succes laat de organisatie weten. Dit prachtige bedrag heeft werkelijk alle verwachtingen overtroffen, iedereen heel, heel hartelijk bedankt!