Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Initiatiefnemer Leon Braunstahl is tevreden met het succes.</p>

Initiatiefnemer Leon Braunstahl is tevreden met het succes.

(Foto: Piet van Kampen)

Dag van de sportspeeltuin in Dorpsweide Valkenburg

In de Sportspeeltuin in de Dorpsweide in Valkenburg wordt komende woensdagmiddag (14 juli) het eenjarig bestaan gevierd met allerlei activiteiten. Zo wordt er onder andere een voorronde gehouden voor het NK Stoepranden.

Op diverse scholen wordt al druk geoefend. Komende woensdag kan er in de Sportspeeltuin een gooi worden gedaan naar de 8 golden tickets voor de landelijke finale die in september in Arnhem wordt gehouden. 

Voor deze jonge tak van sport zijn officiële spelregels en het zal best een spannende en interessante middag gaan worden. Het spektakel begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.


De Sportspeeltuin kwam tot stand via een burgerinitiatief om de Dorpsweide in Valkenburg meer en vooral veelzijdiger te gaan gebruiken. Naast wandelen, recreëren en vissen zagen de initiatiefnemers meer kansen voor jong en oud om van deze fraaie plek een soort van verbinding- en ontmoetingsplaats te laten worden met eveneens als doelstelling om het bewegen te bevorderen.

Een van de initiatiefnemers is Valkenburger Leon Braunstahl. ‘Het is een groot succes geworden en zowel jongeren als wat minder jonge mensen maken er dagelijks gebruik van. Toen de sportscholen dicht moesten vanwege de coronacrisis was het hier zelfs megadruk. Ik ben dus zeer tevreden’, glimlacht de sympathieke mede-initiatiefnemer. ‘Het is een trekpleister geworden’.

Iedereen is komende woensdag welkom op de Dorpsweide in Valkenburg; niemand hoeft zich in te schrijven.