Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Wethouder: ‘Het is klaar met iedere keer de auto op de eerste plaats’

De gemeenteraad is over het algemeen ingenomen met de visie ‘Katwijkse Stijl’ vol wensbeelden over hoe Katwijk er uit kan zien. Maar verschillende partijen hebben twijfels of uitvoering wel mogelijk is, zonder extra kosten te maken.

 Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De visie ‘Katwijkse Stijl’ is een aanvulling op de al bestaande Visie Openbare Ruimte Katwijk (VORK). Die was te abstract, vindt het college van burgemeester en wethouders. Met de introductie van de ‘Katwijkse Stijl’ wordt invulling gegeven aan ruimtelijke samenhang en eenduidigheid op het gebied van vormgeving en materiaalgebruik.

De raadsfracties zijn zeer te spreken over die Katwijkse Stijl, maar onder meer ChristenUnie, D66 en VVD vragen zich af, of het allemaal geen extra geld gaat kosten. De ChristenUnie wil daar zelfs een toezegging over van de wethouder.

De wethouder geeft aan, dat de raad anders kan besluiten. ‘Dus als u zegt: raus dat groen er maar uit. Ik hoop op meer fietsen, minder autobezit en meer openbaar vervoer. Maar dat gaat jaren duren.’ De raad geeft vanavond ‘een klap’ op het voorstel over de Katwijkse Visie.