Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Herdenking bij monument Op Zee Gebleven

Maandag 5 juli aanstaande organiseert de Stichting Visserijdagen Katwijk weer het moment waarop we herdenken dat veel van onze dorpsgenoten tussen 1919 en heden tijdens hun werk op zee gebleven zijn. Bijna 300 namen, uitgesneden in staal op het monument op de Noord Boulevard, laten de gaten zien welke in gezinnen en familie’s geslagen zijn. Verdriet dat nog versterkt wordt omdat er in veel gevallen nooit een graf gedolven kon worden omdat het lichaam van een dierbare nooit gevonden werd. Soms wordt na jaren een lichaam nog geïdentificeerd en krijgen de nabestaanden zekerheid. Maar dat is lang niet altijd het geval.

De herdenking begint om 20.00 uur. Burgemeester Visser en wethouder Knape zullen namens de gemeente een krans bij het monument leggen waarna de burgemeester een In Memoriam uitspreken zal. Medewerking zal worden verleent door de koperblazers van de 125-jarige Harmonie Katwijk welke een aantal passende liederen ten gehore zal brengen. Vanwege coronabeperkende maatregelen zullen een aantal nabestaanden persoonlijk worden uitgenodigd bij dit moment van herdenken aanwezig te zijn. Zij zullen ook een aandeel in de herdenking hebben.

Wij vragen nadrukelijk of familieleden van Anthonie Spaanderman, geboren 29 februari 1908, op zee gebleven op 22 september 1921 en familieden van Leendert Dirk Ros, geboren 4 oktober 1891, op zee gebleven op 2 december 1921 zich bij ons willen melden. Dit kan via het telefoonnummer 06 57377500 of via het contactformulier op de website
www.visserijdagen-katwijk.nl.

De herdenking zal live worden uitgezonden zodat u deze vanuit uw eigen huis kunt meebeleven of op een later moment kunt bekijken.