Logo allesoverkatwijk.nl
Werkzaamheden aan het nieuwe wandelpad. | Foto: Vincent Basler
Werkzaamheden aan het nieuwe wandelpad. | Foto: Vincent Basler (Foto: Vincent Basler)

Wandelpad in parkstrook Duinzicht

In de parkstrook bij Duinzicht in Valkenburg is een nieuw wandelpad. Voor het einde van de maand is dit deel van de parkstrook weer beschikbaar voor bewoners. Dan is ook de tijdelijke hondenuitlaatplaats klaar en zijn de bermen met gras ingezaaid.

Het wandelpad is aangelegd vanwege de werkzaamheden aan de Tjalmaweg (N206). De bovenste laag van het pad is gemaakt van een zogenaamde ‘halfverharding’, bestaande uit steensoorten en biopolymeren (biopolymeer is een plantaardig bindmiddel dat de korrels op een stevige manier aan elkaar bindt). Dit duurzame materiaal is stevig genoeg voor wandelaars, kinderwagens en rolstoelen en laat regenwater door naar de ondergrond. Het wandelpad heeft een landelijke uitstraling, wat goed past bij de sfeer in de parkstrook en de kronkelige vorm van het pad.

Op een later moment, als de tijdelijke Tjalmaweg (die deels door de huidige parkstrook loopt) niet meer nodig is, worden ook in de rest van de parkstrook wandelpaden aangelegd, voorzien van dezelfde halfverharding. Meer dan in de oude situatie het geval was, is er dan de mogelijkheid tot het maken van ommetjes. De wandelpaden zijn fysiek gescheiden van het snelfietspad.

De halfverharding en de tijdelijke hondenuitlaatplaats zijn onderdeel van hinderbeperkende maatregelen, dat door de provincie Zuid-Holland wordt toegepast. Het wandelpad wordt in de toekomst onderhouden door de gemeente Katwijk; het pad voldoet aan de onderhoudseisen van de gemeente.