Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Verkeersexamen: Veilig op de fiets

Vrijdag 4 juni waren het de kinderen van de groepen acht van de Rijnsburgse basisscholen die de praktische verkeersproef 2021 afsloten.

Cees Zwanenburg, bestuurslid VVN Katwijk: “We mogen trots zijn op de organisatoren, alle vrijwilligers van VVN Katwijk, de scholen en ouders op de posten langs de route die het dit jaar in deze coronatijden mogelijk hebben gemaakt. Het is goed om zo jaarlijks de kinderen van onze scholen voor Primair Onderwijs in onze gemeente hun fietsgedrag te laten toetsen aan de verkeersregels in hun eigen (school)omgeving.”

Zwanenburg: “Het is nu zaak voor deze kinderen om het ook toe te passen in hun dagelijkse (fiets)praktijk en zeker ook als ze in de brugklas met de fiets op pad gaan naar het voortgezet onderwijs. Daarom ook straks weer onze verkeersactie in augustus dat de scholen zijn begonnen en in september komen de dode hoeklessen er ook weer aan. Het hoort er allemaal bij. En in het najaar besteedt VVN Katwijk aandacht aan een goed werkende fietsverlichting als het sneller donker wordt.”