Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Zo moet de nieuwe situatie van het Integraal Kindcentrum en het woonzorcomplex er uit gaan zien. | Foto: pr</p>

Zo moet de nieuwe situatie van het Integraal Kindcentrum en het woonzorcomplex er uit gaan zien. | Foto: pr

(Foto: pr)

Meerderheid voor woonzorg-complex van reformatorische stichting

De kogel is door de kerk. De reformatorische stichting De Morgenster ziet een jarenlange wens in vervulling gaan; de bouw van een woonzorgcomplex. De plannen voor een negen verdiepingen hoog gebouw aan de Van Lierestraat in de Hoornes kunnen verder uitgewerkt worden. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde daar vorige week donderdag mee in.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Die uitslag stond bij voorbaat al vast, omdat de christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP eerder al aangaven voor het voorstel te zijn. Die partijen hebben samen 17 van de 33 raadszetels.

De niet-confessionele partijen uitten forse kritiek op het plan. Zij willen een openbare aanbesteding voor de kavel.

Voor DURF reden om samen met GemeenteBelangen (GB) en Hart Voor Katwijk een amendement in te dienen, omdat ‘een openbare tender zou kunnen leiden tot een woonzorg-complex met een meer algemene identiteit voor een bredere doelgroep’.

Dat amendement krijgt alleen de steun van VVD Katwijk.

Het woonzorgcomplex maakt onderdeel uit van een voorstel van het college van burgemeester en wethouders voor de herontwikkeling van de scholen Windvang/De Krulder tot een integraal kindcentrum.

Fractie Smits en GB stemmen tegen de toekenning van de kavel aan De Morgenster in dat voorstel.

Hart Voor Katwijk (HVK) en DURF stemmen tegen het voorstel.

‘Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken, dat het college hier kleur bekent. Een religieuze kleur die zoveel mogelijk buiten de politiek moet blijven‘, zegt Leon Krijgsman van HVK.

Wim van Duijn van de SGP, stelt dat zijn partij de diverse kleuren in Katwijk wil bedienen. ‘En hier heeft iedereen voordeel van. En leven naar eigen levenssfeer, wat een belangrijke behoefte is voor veel mensen.’