Logo allesoverkatwijk.nl
Mevrouw Vooys en haar chauffeur Joeri Freke. | Foto: WZK
Mevrouw Vooys en haar chauffeur Joeri Freke. | Foto: WZK (Foto: WZK)

Honderdste rit Katwijk Rijd(t) Mee

Vrijwilliger Joeri Freke reed vorige week vrijdag de honderdste rit van ‘Katwijk Rijd(t) Mee’. Op de eerste dag van april startte het nieuwe lokale vervoersproject en de organisatie is blij dat ze deze mijlpaal zo snel hebben bereikt.

Joeri Freke vervoert op deze bijzondere dag mevrouw T. Vooijs-Krijgsman. Mevrouw Vooijs is slecht ter been en heeft het lastig gehad om ergens heen te gaan, omdat de bushalte te ver weg is voor haar. Zij hoorde van het initiatief van Welzijnskwartier om minder mobiele mensen te vervoeren binnen en buiten de dorpskernen. Daarom heeft ze gebeld voor meer informatie over de verschillende vervoersmogelijkheden.

Zo moest ze bijvoorbeeld vorige week zaterdag naar Noordwijkerhout voor een vaccinatie. Dat is met ANWB AutoMaatje, onderdeel van Katwijk Rijd(t) Mee, geregeld. Ze is netjes op tijd opgehaald door een vrijwilliger die haar met zijn eigen auto heeft gereden naar de priklocatie. Mevrouw Vooijs was heel blij; hoe had ze er anders moeten komen? En het was nog gezellig ook, om een praatje te hebben met de chauffeur.

Met Katwijk Rijd(t) Mee kan mevrouw Vooys ook naar de weekmarkt in Katwijk; iets wat ze volgens eigen zeggen erg gemist heeft. ‘Ik ben zo blij dat ik weer gewoon naar de markt kan. Ik heb dat echt gemist, dat ik weer het huis uit kan voor mijn boodschapjes’. De ‘Wijkhopper’, de luxe personenauto, heeft een riante beenruimte en mevrouw Vooijs kan haar rollator gewoon meenemen, dankzij de grote achterbak. Chauffeur Joeri wacht op haar, terwijl zij haar rondje over de weekmarkt doet. Daarna brengt hij haar weer veilig thuis.

Katwijk Rijd(t) Mee is er voor iedereen die minder mobiel is. Dus wilt u ook eens ‘gewoon’ naar de markt of naar de kapper of fysiotherapeut? Neem dan vooral contact op met onze vriendelijke, gastvrije centralisten. Zij luisteren graag naar uw verhaal en nemen de tijd voor een praatje. En als u iets niet begrijpt, dan kunt u dat gewoon aan hen vragen. Zij leggen dat u graag uit. U bereikt hen via 071 3031280.

Misschien bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk en lijkt het u fijn om mensen te helpen aan de telefoon of als chauffeur? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Arnout de Bakker van Katwijk Rijd(t) Mee via: 071 3031280.