Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Mevrouw Elissen-van Rhijn verrichtte de openingshandeling van de nieuwe viskar op De Goerie. | Foto: Kees Verhoef</p>

Mevrouw Elissen-van Rhijn verrichtte de openingshandeling van de nieuwe viskar op De Goerie. | Foto: Kees Verhoef

(Foto: Kees Verhoef)

Viskar op De Goerie officieel geopend

Mevrouw Elissen-van Rhijn had de eer om vorige week de nieuwe viskar van dagbesteding De Goerie te openen. Aan de grote glimlach op haar gezicht was duidelijk te zien hoe zij het samenzijn op de ijsclub gemist heeft. Met een enorme schaar knipte ze het lintje door, onder toeziend oog van Kees de Mol.

Voor de corona tijd was het altijd een drukke bedoening op de ijsclub Voorwaarts waar deze dagbesteding gelegen is. Naast hand en spandiensten voor de jongeren met een beperking, cliënten van ’s Heeren Loo, richt de Goerie zich ook op de ouderen in de buurt en nabije omgeving, en organiseerde de dagbesteding ook maandelijks ‘patatje Goerie’ voor de ouderen uit de omgeving.

Hier kwamen veel ouderen op af om gezellig samen te zijn, en natuurlijk om een patatje met bij behorende snack te nuttigen. Een groot succes! Cliënten en ouderen hadden het gezellig met elkaar, het was voor iedereen leuk. De cliënten konden zich van hun beste kant laten zien, en de dagbesteding had een mooie klus om trots op te zijn.

Nieuwe mogelijkheden
Vanwege de coronamaatregelen moest dit samenzijn helaas abrupt stoppen. Tot verdriet van allen, maar met begrip voor de redenen waarom. Maar De Goerie ging niet bij de pakken neerzitten en zocht naar andere mogelijkheden. Zo maakten ze maaltijden voor de mensen thuis leenden ze een viskar om de buurt één keer per maand te voorzien van kibbeling en lekkerbekjes. Ook dit was een succes en smaakte naar meer!

Initiatiefnemer Kees de Mol ging verder met dit idee en benaderde het Leidse fonds Carolusgulden met het plan voor een eigen viskar, om zo naar de ouderen te kunnen op locaties. Een aanvullende donatie van de Katwijkse Baptisten en Bethelwijk, die een Sing-in organiseerde en een bijdrage van ‘s Heeren Loo, maakten het mogelijk om de viskar aan te kunnen schaffen.

Tijdens de zonnige opening hield manager Henk van der Meij trots een inleiding, gevolgd door de nog trotsere Kees de Mol. Trouwe en vaste klant van het eerste uur, mevrouw Elissen-van Rhijn (89) was gevraagd de openingshandeling te doen terwijl de eerste porties kibbeling door medebegeleider Bert de Gunst werden gebakken. De jongeren deelden de porties uit aan de genodigden.

Deze stralende zonnige dag stond in het teken van de totstandkoming van deze mooie aanschaf van de vis-patatkar en staat misschien nog meer in het teken van de toekomst waar het oude normaal weer een beetje terug kan komen, onder het genot van een lekkerbek of portie kibbeling.