Een tussenstand bij de vraag waar de vri’s moeten komen in de Brouwerstraat. | Foto: pr
Een tussenstand bij de vraag waar de vri’s moeten komen in de Brouwerstraat. | Foto: pr Foto: pr

Voorkeur voor ‘doseerlichten’ aan noord- en zuidzijde Brouwerstraat

Algemeen

Doseerverkeerslichtinstallaties aan de randen van de Brouwerstraat en Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Dat ziet een meerderheid van de vijftig deelnemers aan de digitale bewonersavond van de gemeente over de verkeersmaatregelen voor de Brouwerstraat wel zitten. Zij konden afgelopen maandagavond direct hun voorkeur uitspreken.

Zo’n vijftig belangstellenden volgden maandagavond die digitale bewonersavond. over de verwachte verkeersmaatregelen in de Brouwerstraat.

Over de verkeerssituatie in de Brouwerstraat wordt al lang gesproken. Onlangs besprak de gemeenteraad drie maatregelen om die weg leefbaar en verkeersveiliger te maken.

‘Door er een gebiedsontsluitingsweg van te maken, hebben we weer mogelijkheden om die weg verkeersveiliger te maken’, legt wethouder Rien Nagtegaal uit. Daarnaast moet er een verbod komen voor doorgaand vrachtverkeer en zijn er verkeerslichtinstallaties (vri’s) gepland. ‘We moeten keuzes maken en ik hoop dat u die maatregelen een kans wilt geven’, zegt de wethouder.

Pioniersbaan
De beste oplossing voor de verkeersproblemen zou de Pioniersbaan boven Rijnsburg zijn, vertelt Nagtegaal. ‘Een nieuwe verbinding tussen de A44 en de N206. Dan ontstaat er voor Katwijk een ringstructuur. Maar we verwachten dat die weg er niet snel is. Dat gaat minimaal 10 jaar kosten. Daarom komen we nu met andere oplossingen.’

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant