Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Treffend Beeld

Streep door 75e Flower Parade Rijnsburg

De 75e editie van Flower Parade Rijnsburg die op zaterdag 14 augustus door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zou rijden, gaat niet door. Vanwege het coronavirus zijn er nog te veel onzekerheden of het evenement veilig en volgens de geldende regelgeving kan plaatsvinden, zo schrijft de organisatie.

‘In nauwe samenwerking met de deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en de gemeente hebben wij onderzocht welke mogelijkheden er waren. Sinds september is ook gekeken naar een alternatief evenement in het geval het corso niet zou kunnen rijden vanwege de Covid maatregelen.’

Een uitgewerkt plan daarvoor lag inmiddels klaar. Bij het opstellen van het plan heeft de organisatie gemerkt dat alle betrokkenen het corso een zeer warm hart toedragen.

‘Een volwaardige corsobeleving lijkt onder de huidige onzekere omstandigheden helaas niet mogelijk en verantwoord en daarom heeft het bestuur besloten om de Flower Parade of een alternatieve invulling van de Flower Parade niet door te laten gaan.’

De Stichting Rijnsburgs Bloemencorso spreekt de hoop uit dat er voor de volgende editie weer volop mogelijkheden zijn om een mooie parade te laten rijden.