Logo allesoverkatwijk.nl
Ine (midden) overhandigt de prijzen aan Caroline Varkevisser en Lisa Heemskerk. | Foto: PR
Ine (midden) overhandigt de prijzen aan Caroline Varkevisser en Lisa Heemskerk. | Foto: PR (Foto: PR)

Winnaars Koninklijke bakwedstrijd

De Koninklijke taartenbakwedstrijd is een geweldig succes geworden met enthousiaste deelnemers en een geweldige jury bestaande uit de wethouders Corien van Starkenburg en Gerard Mostert en Ine Paauw. Ine reikte 27 april in de RTV Katwijk studio de prijzen uit., Haar eerste gesigneerde boek, verschijnend in juni en een bakworkshop.

Bij de volwassenen ging de eerste prijs naar: Caroline Varkevisser-v.d Zwart uit Katwijk. Zij maakte de taart Koninklijke Bloemenzee. Knal oranje marsepein met een zee aan bloemen in rood, wit, blauw. Kroon van goud en een chocolade/vanille binnenkant. De tweede prijs was voor de Koninklijke Charlotte taart, gemaakt door: Willie en Anja van Zuijlen uit Katwijk. Combi van witte chocolade mousse en sinaasappel cremeaux op een bodem van blondies. Perfecte laagjes.

Kinderen
Bij de kinderen ging de eerst prijs naar Lisa Heemskerk uit Rijnsburg, 13 jaar. Zij had een heerlijke biscuit met suisse room en lemoncurd, gedecoreerd met verse frambozen gemaakt. Deze taart kan zo de winkel in. Phoebe en Phéra Zwanenburg uit Katwijk, 6 en 9 jaar, hadden samen een prachtige taart gemaakt. Een heerlijke bombe van luchtig biscuit met een romige vulling met sinaasappel. Met wel duizend toefjes in de kleuren van de vlag.

De jury vond dat de 14 jarige Joan de Mooij uit Rijnsburg de meest koninklijke taart had gemaakt: een taart met eetbare gouden kroon, waarbij de kleuren rood, wit blauw de taart extra feestelijk maakte. Jose van Duijn uit Katwijk had met haar creatie voor het meeste spektakel gezorgd.

De taart bestond uit twee verdiepingen, en de anjer, goud en oranje kleurnuances waren prachting.

De prijswinnaars worden door Ine beloond met o.a. een gesigneerd boek ‘bakken met INE’; een bakworkshop voor twee; INE’s Goodiebox voor twee. De taarten werden na jurering overhandigd aan Co Viele van de Voorraadkast uit Katwijk. Deze organisatie helpt gezinnen die buiten de boot vallen en wel iets lekkers kunnen gebruiken.