Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Koningin Julianabrug vrijdag weer open

Na ruim 8 maanden van slopen en weer opbouwen gaat de Koningin Julianabrug aanstaande vrijdag om 13.30 uur weer open. Het werk aan de brug is dan nog niet helemaal afgerond, maar de brug biedt met een tijdelijke indeling wel weer ruimte aan alle weggebruikers. Naar verwachting wordt de vernieuwing van brug op 21 mei helemaal afgerond, en is de brug weer volledig beschikbaar. Op 9 mei start de dienstregeling van R-net, waarvoor de renovatie van de Koningin Julianabrug en de herinrichting van de Biltlaan versneld zijn uitgevoerd.

Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Vanwege de komst van R-net moest een aantal maatregelen worden uitgevoerd, waaronder de aanleg van de fietstunnel Waterloopje bij de Zeeweg, de aanpassing van rotondes en de aanleg van R-net haltes in onze gemeente. Om ‘werk met werk’ te maken hebben we de herinrichting van de Biltlaan en de vernieuwing van de Koningin Julianabrug versneld uitgevoerd. Met dit werk hebben we ook de groenstructuur langs dit traject vernieuwd, inclusief een groene ecostrook over de brug. We zijn ruim voor de zomer helemaal klaar met al het werk op de R-net route. Een enorme klus, die ook voor hinder heeft gezorgd. Ik ben trots op het eindresultaat en ook blij dat een lange periode van overlast nu voorbij is’.

Tijdelijke indeling
Vanaf 7 mei kunnen voetgangers gebruik maken van het voetpad aan de westkant van de brug, en rijden fietsers over een tijdelijk fietspad hiernaast. Voor auto’s is er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. De rijbanen zijn wat smaller dan in de eindsituatie, dus automobilisten wordt gevraagd rustig te rijden. Hierna wordt nog zo’n twee weken gewerkt aan het voet- en fietspad aan de oostzijde op de brug. Vanaf 21 mei zijn alle rijbanen in de volle breedte beschikbaar en is ook de groene ecostrook op de brug en de verbinding hiervan met de groene taluds aan beide kanten van het water gereed. De trappen en ook het fiets-/voetpad onder de brug (onderdeel van het Biltpad) zijn vanaf 21 mei weer beschikbaar. Na 21 mei worden nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd, en omstreeks 1 juli wordt ook het brugwachtershuisje na renovatie weer teruggeplaatst. De compleet vernieuwde brug is dan weer klaar voor de komende 50 jaar.