Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Politie Katwijk

Katwijker aangehouden voor drugssmokkel in Noorwegen

Een 34-jarige Katwijker is in Noorwegen aangehouden, in het kader van een politieactie tegen drugssmokkel naar Scandinavië. Nederland heeft inmiddels om zijn overlevering verzocht. Ook zijn er twee Noordwijkers (45 en 54 jaar) gedetineerd omdat Finland om hun overlevering heeft verzocht, zij zullen daar worden vervolgd. Ook werd er een 42-jarige Leidschendammer aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Voor de aanhouding van de vier verdachten afgelopen woensdag speelden berichten een rol die via Encrochat werden verstuurd. Er werd vermoedelijk drugs gesmokkeld in vrachtwagens die bloemen vervoerden. In dit onderzoek werd eerder al een Nederlandse vrachtwagenchauffeur aan Finland overgeleverd. Hij wordt daar vervolgd voor een groot aantal drugstransporten, tezamen met een andere Nederlander.

Het Openbaar Ministerie werkt met de politie, gemeenten en de Royal Flora Holland samen in een project om de sierteeltsector weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit zoals drugssmokkel.