Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Wat zijn de voordelen van het kopen van een vakantiehuisje?

(Ingezonden mededeling)

Wat zijn de voordelen van het kopen van een vakantiehuisje?

Naarmate de zomer nadert en onze gedachten zich richten op het plannen van de jaarlijkse vakantie, denken velen van ons aan een huisje Nederland huren. Hartstikke leuk natuurlijk, maar waarom zou je niet nog een stap verder gaan als dit mogelijk is? Met andere woorden, je zou dan een vakantiehuis kopen en deze aan andere vakantiegangers te verhuren. Hoewel dit een winstgevende en plezierige investering kan zijn, zeker in vergelijking met standaard spaarrekeningen, is het niet voor iedereen geschikt. Zo heeft natuurlijk lang niet iedereen het geld ervoor om een vakantiewoning aan te schaffen, dan is het dus toch beter om het huisje te huren. Heb je genoeg geld op de rekening om wel een tweede huis te kopen? Doe dit dan zodat je kunt genieten van de onderstaande voordelen. 

Hoge opbrengst

Vakantieverhuur kan enorm lucratief zijn omdat mensen bereid zijn premiumhuur te betalen voor goed ingerichte appartementen, huizen en cottages in steden als Katwijk bijvoorbeeld. Op piekmomenten kunnen de opbrengsten van een vakantieverhuur tot wel vier keer zo hoog zijn als die van traditionele verhuur. Er zijn natuurlijk seizoensgebonden uitvaltijden, waarin je misschien moeite hebt met het krijgen van boekingen. Ervaren rotten raden je aan op deze tijden flexibel te zijn en zeer korte verblijven toe te staan, misschien weekend- of overnachtingen. Je kunt ook rustige tijden gebruiken voor herinrichting en onderhoud, zodat je minder hinder ondervindt tijdens de drukkere lente- en zomermaanden, wanneer je wellicht constant boekingen hebt.

Vast vakantiehuis

Natuurlijk hoef je niet constant je vakantiewoning te verhuren aan andere vakantiegangers. Jij, je familie en vrienden kunnen er inmiddels ook gebruik van maken. Dit is mogelijk op een tijdstip naar keuze, al gaat de voorkeur natuurlijk stiekem wel uit naar de rustige tijden. Hierdoor hoef je geen opbrengst mis te lopen. Een eigen vaste vakantiehuis is wel echt handig. Het zorgt er namelijk voor dat je regelmatig op je favoriete plek kunt verblijven met minimale kosten en planning. Je kunt bovendien veel van je vakantiebenodigdheden achterlaten in en bij de woning zodat de huurders hier ook gebruik van kunnen maken. Bovendien zal dit ruimte besparen in je echte huis en hoef je ook nog eens minder in te pakken.

Woning na pensioen

Mogelijk ga je nog lang niet met pensioen en duurt het nog vele jaren voordat dit het geval is. Toch kan het dan slim zijn om alvast naar de toekomst te kijken. Wil je bijvoorbeeld nadat je met pensioen bent gegaan nog altijd in het huis wonen waar je op het moment in woont? Als dit niet het geval is dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om na je pensioen in je vakantiehuis te trekken. Natuurlijk hoeft dit niet beslist. Je kunt immers ook de keuze maken om de tweede woning te houden en te blijven verhuren zodat je nog wat inkomsten hebt, maar je kunt het ook verkopen met hopelijk een goede winst.

Eenvoudig om te verhuren

Er zijn verschillende goedkope online tools om het onroerend goed op de markt te brengen voor verhuur, wat betekent dat u niet veel hoeft te doen om regelmatige boekingen te garanderen. Hierbij kun je onder andere denken aan AirBnB, maar dit is bijvoorbeeld ook mogelijk op Marktplaats. De kans is groot dat je hierbij wel redelijke voorzorgsmaatregelen wilt nemen om ervoor te zorgen dat potentiële huurders betrouwbaar zijn. Dit betekent dat de huur vooraf betaald wordt, wat natuurlijk ook handig is voor jou. Wel is het belangrijk dat je in je advertentie duidelijk aangeeft wat nou precies de belangrijkste voordelen en eigenschappen van je vakantiehuis zijn.