Logo allesoverkatwijk.nl
<p>| Foto: PR</p>

| Foto: PR

(Foto: )

Jury stroopt mouwen op voor Koninklijke bakwedstrijd

Wethouders Corien van Starkenburg en Gerard Mostert, vormen samen met Ine Paauw, finalist van HHB de juryplaatsen de jury van de Koninklijke bakwedstrijd. Het inleveren van de taarten en de jurering worden gefilmd door RTV Katwijk en de winnaar(s) worden bekend gemaakt tijdens de live Koningsdag uitzending op 27 april van 10.00 tot 13.00 uur.

Wie zich nog niet heeft opgegeven voor de Koninklijke Bakwedstrijd, kan dat vandaag, donderdag 22 april, nog snel doen. ‘Niet afwachten, gewoon lekker meedoen’, roept Ine Paauw de nog twijfelende kandidaten op. ‘Het is een feestdag, en op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen laten meegenieten en er zijn prachtige prijzen.’

Taarten naar bejaardentehuizen en voedelbank
De taarten worden na jurering naar bejaardenhuizen en de voedselbanklocaties gebracht. Pauw: ‘Dus we hopen op veel deelnemers. Het mag een zoete of hartige taart zijn, in een cake of appeltaartvorm of misschien wel tompoezen of soezen. Doe mee en maak er iets leuks van. Jong en oud kunnen meedoen en worden elk naar eigen leeftijd en groep beoordeeld’.

Vrijdagmiddag worden de taarten bij Ine afgeleverd en vrijdagavond beoordeelt de vakkundige jury de taarten. De deelnemers maken kans op een gesigneerd boek van Ine (inclusief een bakworkshop voor twee), maar er zijn nog meer prijzen.

Het aanleveren en de opnamen gebeuren geheel coronaproof.

Lokaal
In verband met de corona maatregelen is het noodzakelijk om vooraf even aan te melden voor deze wedstrijd. Dit kan door een mail te sturen naar together@inepaauw.nl. Na aanmelding ontvangen de deelnemers informatie waar, wanneer en hoe laat het baksel kan worden ingeleverd.