Noor Driessen wordt op handen gedragen in Den Helder. | Foto: Geert Bekker

Sportiff Grasshoppers start halve finale play off met uitzege

Sport

Sportiff Grasshoppers heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de play off in en tegen favoriet Den Helder knap gewonnen. De ploeg van Axel Gouw, als 4e in de competitie geëindigd trad aan tegen de nummer 1, stond met de rust nog 4 punten achter maar sloeg in de tweede helft toe. De stand is nu 1-0 in de best-of-3 serie.

Na een goede start van Sportiff Grasshoppers is het toch de thuisploeg dat de leiding pakt. Via 2-7 wordt het 13-7 na een 11-0 run. Deborah Vos antwoordt aan het eind van de eerste periode namens Grasshoppers met 3 scores op rij en brengt de stand na 10 minuten op 14-13.

Het tweede kwart is ook voor Dozy Den Helder maar Grasshoppers – via scores van Iris Govers, Noor Driessen en Ilse Kuijt – blijft in het kielzog ondanks dat de Katwijkse aanval nog niet echt loopt. Ruststand 31-27.

Na de pauze neemt Sportiff Grasshoppers al gauw de leiding over vooral via scores van Ilse Kuijt en Deborah Vos die zich heel nuttig maakt onder de Helderse basket. De Katwijkers lopen uit naar maximaal 7 punten (39-46) maar Dozy Den Helder kan aan het eind van de derde periode toch weer aanklampen (49-50).

Onder leiding van de prima spelende Noor Driessen – met 7 punten op rij, waarvan de laatste een drietje na een fraaie Katwijkse aanval – loopt Grasshoppers in eerste instantie aan het begin van het laatste kwart verder uit naar 51-59. Daarna toch weer Den Helder dat via Maaike Klein (60-64) de spanning terugbrengt. Twee nuttige scores van Marieke van Schie brengen de stand op 64-74 met nog een kleine minuut te gaan. De thuisploeg komt dan nog wel dichterbij maar de wedstrijd is dan al gespeeld en is de overwinning voor Sportiff Grasshoppers. Eindstand 68-75. Noor Driessen kreeg na afloop nog de titel ‘Woman of the match’.

Vanavond om 20.30 uur speelt Dames 1 de tweede wedstrijd thuis in sporthal Cleijn Duin. Aanvang 20.30 uur en te volgen via de livestream.