Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De Alternatieve Kippenlopers zijn trots op hun prestatie en de opbrengst. | Foto: PR</p>

De Alternatieve Kippenlopers zijn trots op hun prestatie en de opbrengst. | Foto: PR

(Foto: )

Geen echte maar wel een Alternatieve Kippenloop

De Kippenloop gaat dit jaar niet door. Maar, een groep fervente Kippenlopers trok de stoute wandelschoenen aan en kwam in actie. Afgelopen zaterdag liepen zij een Alternatieve Kippenloop. De route was net even anders, maar wel zo lang als gebruikelijk. Een groep van 20 wandelaars haalde in ieder geval 4225 euro op met deze actie. Dit kan nog oplopen. Het geld is bestemd voor het KWF en KiKa, net als bij de echte Kippenloop..

“Vooraf hadden we alleen maar gehoopt op eventueel 1000 euro. Maar dit, 4225 euro? Haha, niet normaal!”, verklaart initiator Dennis Berkheij. “Het bedrag loopt nog op en wordt binnenkort bekend gemaakt als we de cheque overhandigen aan de Kippenloop.

“We zijn zo trots op iedereen”, vervolgt Dennis. “Niet alleen om het lopen, maar ook om het ophalen van geld in allerlei familie- en vriendenapps. Zo gaaf. Het was een hele mooie dag om te lopen. We hebben ons zo veel mogelijk aan de maatregelen willen houden. Eerlijkheidshalve konden we dat niet overal. Maar ons doel was duidelijk en we lieten ons niet van ons stuk brengen.”

De wandelaars werden opgewacht op sportpark De Krom, waar zij weer konden bijtanken.

“Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar donatie”, aldus een blije Dennis. “In het bijzonder wil ik ook wat bedrijven bedanken. Mede dankzij hen hebben wij weinig tot geen kosten gemaakt en zijn we daardoor op dit bedrag gekomen: Poelier Sterk, Dirks Vishandel. ook wil ik de mensen bedanken die dit hebben mogelijk gemaakt. Zonder hen hadden we geen eten en drinken gehad. Neef Jan Berkheij, mijn vader Wim Berkheij, mijn schoonmoeder, mijn eigen vrouw Coby, Jolien Oudshoorn, Remco van der Spek, Cor Guijt en natuurlijk mijn tante Griet.”