Logo allesoverkatwijk.nl
<p>&nbsp;| Foto: CvdS</p>

 | Foto: CvdS

(Foto: Carin van der Spijk)

Voor september vrachtwagenverbod Brouwerstraat

Dat er een vrachtwagenverbod in de Brouwerstraat in Rijnsburg komt lijkt onvermijdelijk. De gehele gemeenteraad wil voor september – maar het liefst eerder – vrachtwagens weren uit de doorgaande weg in het dorp.

De PvdA, VVD en Fractie Smits kwamen met een motie op de proppen om dat te regelen. De wethouder is bezig met een pakket aan maatregelen om de Brouwerstraat aan te pakken. Zo komen er bijvoorbeeld zeer waarschijnlijk verkeerslichten. Een vrachtwagenverbod staat ook in de plannen, maar die plannen zijn nog niet concreet genoeg volgens de gemeenteraad.

‘Vrachtwagenverkeer heeft niets te zoeken in de Brouwerstraat, er mist volgens ons alleen nog een bordje met vrachtwagenverbod,’ sprak Frits Grotenhuis van de PvdA. ‘We willen de discussie van het vrachtwagenverbod los trekken van de andere verkeersmaatregelen om vertraging te voorkomen. Alles ligt er al, een rotonde voor vrachtwagens om te keren, en er zijn genoeg alternatieven.’

Wethouder Rien Nagtegaal waarschuwde de gemeenteraad om niets overhaast te doen. ‘Een vrachtwagenverbod moet in combinatie met verkeersmaatregelen op onder meer de Sandtlaan. Er is een advies van de politie over de maatregelen, maar dat gaat alleen op in combinatie met onder meer de Sandtlaan.’ Wethouder Nagtegaal zei eerder: ‘Als we een vrachtwagenverbod invoeren starten we in eerste instantie met twee maanden gewenningsperiode. Daarna gaan we handhaven.’

De motie zal tijdens de volgende gemeenteraad worden ingediend. Of er genoeg steun is voor deze specifieke motie, is nu nog onduidelijk. DURF doet nog een poging om de motie te wijzigen. De partijen gaan in beraad.