Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Oversteek Biltlaan-Noord wordt veiliger

Op de Biltlaan Noord, tussen de rotonde De Krom en kruispunt Pollux, wordt in april eennieuwe bushalte aangelegd: halte Sportpark / De Krom. De halte zal begin mei klaar zijn. Precies op het moment dat de nieuwe R-net dienstregeling op zondag 9 mei zal starten.

In eerste instantie zou de halte in februari gerealiseerd worden, maar op verzoek van omwonenden is de startdatum van de uitvoering op het laatste moment opgeschort vanwege klachten bij omwonenden over de locatie van de overdekte fietsenstalling en vervolgens ook over de verkeersveiligheid op het zebrapad.

Daarop is een nieuw ontwerp gemaakt. Het werkgebied is iets uitgebreid en er zal een vluchtheuvel halverwege het zebrapad worden toegevoegd. Ook komt er een verhoogde middenberm tussen de rijbanen op dit traject.

Dit betekent wel dat de noordelijke rijbaan hier iets opschuift en dat het oostelijk deel van het kruispunt moet worden aangepast om dit mogelijk te maken. Door deze aanpassing wordt het werk ongeveer 30.000 euro duurder.