Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Ine Paauw jureert de Koninklijke baksels. Doe mee en maak er een feest van.</p>

Ine Paauw jureert de Koninklijke baksels. Doe mee en maak er een feest van.

Doe mee aan de ‘Oranje’ bakwedstrijd

Uitdaging n Koningsdag staat dit jaar onder andere in het teken van de Koninklijke Bakwedstrijd. Een wedstrijd met mooie prijzen en een prachtig thema ‘Saamhorigheid’. Want als er veel mooie en lekkere baksels binnenkomen, worden ze na jurering uitgereden naar verzorgingshuizen en andere adressen. De winnaar van de bakwedstrijd wordt door Ine Paauw (BBH) in de live uitzending van RTV Katwijk bekend gemaakt. Doe mee en maak er een feest van.

Er zijn prachtige en bijzondere prijzen en iedereen, jong en oud, kan eraan meedoen. Ine Paauw, bekend geworden van ‘Heel Holland Bakt’ jureert de ‘baksels’. Het inleveren, en jureren wordt gevolgd door RTV Katwijk en Verhagen Media en op 27 april komt Ine in de Koningsdaguitzending om de prijzen bekend te maken. 

Passie
En heeft u geen prijs dan doet u een ander enorm plezier met iets lekkers.
In 2017 was Ine een van de deelnemers van Heel Holland Bakt en bereikte ze de halve finale. Deelname aan dit veel bekeken televisieprogramma gaf haar een enorme boost. ‘Ik heb er veel geleerd en ben me zelf verder gaan ontwikkelen op het gebied van bakken en patisserie. Toen ik met dit programma meedeed was ik al bezig met een eigen receptenboek, nu is het bijna zover. Door de coronamaatregelen kwam mijn werk nagenoeg stil te liggen en zo ben ik mijn recepten gaan verzamelen’, vertelt Ine in het kort. Samen met vormgeefster Karin van Iterson is er een prachtig hardcover boek ontstaan van ruim 200 pagina’s met daarin 50 recepten’.

Boek

Het boek toont de groei van bakster Ine met daarin ruimte voor heerlijke recepten van haar signatuur. Maar wel toegankelijk om door iedereen te maken. 

Vanaf begin juni is het boek ‘Bakken met Ine’ te koop voor € 27,50. Iedereen die het boek voor die datum bij Ine bestelt, betaalt de pre-order prijs van € 22,50. Dit kan via de webshop op www.inepaauw.nl

Koninklijk spektakel

Ook kunt u kans maken om een gesigneerd boek van Ine te winnen (inclusief een bakworkshop voor twee) door mee te doen aan een uitdagende coronaproof taartbakwedstrijd voor de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. 

‘Het gaat hierbij niet om zomaar een cake of appeltaart. De opdracht voor enthousiaste thuisbakkers is: ‘Bak een koninklijk baksel’. Op het eerste oog moet dit feestelijke thema direct herkenbaar zijn. Qua smaak en decoratie is men vrij om er een eigen invulling aan te geven. Ik verwacht dus spektakel. Wat betreft de vorm en afmeting mag men alle kanten opgaan. Zoet of hartig, maakt niet uit. Maar wees wel creatief. Ook kinderen kunnen meedoen.’

Lokaal

In verband met de corona maatregelen is het noodzakelijk om u vooraf aan te melden voor deze wedstrijd. Dit kan uiterlijk tot en met zaterdag 17 april 2021 door een mail te sturen naar together@inepaauw.nl. Na aanmelding ontvangen de deelnemers informatie waar, wanneer en hoe laat men het baksel kan inleveren.
Vrijdag 23 april worden de baksels gejureerd. Na jurering worden de taarten gebracht naar diverse lokale instellingen. In een speciale live RTV uitzending op Koningsdag worden de winnaars bekend gemaakt.

Opdracht voor de taartenbakkers!

Uitdaging:

‘Bak een koninklijk baksel, op het eerste oog moet het feestelijke thema gelijk herkenbaar zijn.
Qua smaak en decoratie ben je volledig vrij om er je eigen invulling aan te geven.
Probeer creatief te zijn, wat betreft de vorm en afmeting mag je alle kanten opgaan.
Kies je voor Zoet of hartig?’
Belangrijk is dat de bakkers de volgende gegevens inleveren bij hun baksel:

1, Naam
2, adres
3, telefoonnummer
4, leeftijd (eventueel erbij: Kinderen tot 12 jaar; heb je hulp gekregen?)
5, Een beknopte omschrijving van hun baksel. Welke onderdelen hebben ze toegepast?

Voor het jureren zullen we met een aantal punten de baksels bekijken en proeven.

1, Hoe koninklijk oogt het baksel?
2, Is het baksel gaar?
3, Hoe proeft het baksel?
4, Hoe creatief is dit baksel, denk aan de decoratie.
5, Hoeveel ‘spektakel’ punten verdiend dit baksel?

Prijzen

1ste prijs: Boek ‘Bakken met INE’ gesigneerd, incl een bakworkshop voor twee. We gaan een van de recepten naar keuze uit mijn boek bakken.

2de prijs: Boek ‘Bakken met INE’ gesigneerd

3de prijs: Kadobon voor een ‘INE’s Goodiebox voor twee’