Logo allesoverkatwijk.nl

Vier Oranjeverenigingen samen actief op Koningsdag tijdens live televisie-uitzending

<p><br></p><p>De voorzitters Robert Jan Heemskerk, Cees Maagdelijn, Harry Minnee, en Jan de Winter (v.l.n.r). <br>| Foto: Adrie van Duijvenvoorde</p>


De voorzitters Robert Jan Heemskerk, Cees Maagdelijn, Harry Minnee, en Jan de Winter (v.l.n.r).
| Foto: Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

De Oranjeverenigingen Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg blijven actief voor hun inwoners en leden. Kan het nog steeds niet met een uitgebreid feest dan met medewerking aan de live televisie- uitzending van RTV Katwijk en Verhagen Media. Want met Koningsdag 27 april moet de gemeente oranje kleuren en de inwoners weten dat het feest is.

De vier Oranjeverenigingvoorzitters Jan de Winter (Katwijk aan den Rijn), Robert Jan Heemskerk (Rijnsburg), Harry Minnee (Katwijk aan Zee) en Cees Maagdelijn (Valkenburg) weten elkaar te vinden als het gaat om gezamenlijke festiviteiten.

De samenwerking voor het 75-jarig jubileum vorig jaar liep zo goed, dat ze ook nu weer de handen ineenslaan. Een belletje was voldoende om ze bij elkaar te brengen.

‘We hebben een prachtige mogelijkheid om ons als vereniging te laten zien via de televisie-uitzending en daarnaast doen we de festiviteiten die wel kunnen organiseren op afstand en op kleine schaal’, onderstrepen ze. ‘Natuurlijk blijven we onze mensen in de bejaarden- en verzorgingshuizen verrassen. We zorgen voor dat de nodige vlaggen en versieringen en natuurlijk zetten we ons beste beentje voor, ook tijdens de televisie-uitzending.’

Oranje-reporter
Elke Oranjevereniging komt in de live-uitzending aan bod. Of met een activiteit van tevoren opgenomen of in de uitzending. En natuurlijk doen ze weer mee met de Pub-quiz en laten de quizmasters van de OV Petra en Ida zich weer van de beste kant zien. Het Koningsdag televisieprogramma duurt op dinsdag 27 april van 10.00 tot 13.00 uur en zal gevuld zijn met grappige filmpjes, OV-activiteiten, interviews en muziek. Tevens vindt de televisie première plaats van twee muziekgroepen en natuurlijk wordt de inzet gevraagd van de kijkers.

Voorafgaand aan de televisie-uitzending gaat de speciale Oranjereporter op onderzoek uit bij de inwoners die het meeste van Koninginnedag of Koningsdag weten en kunnen vertellen. Deze reporter gaat zijn verhaal halen bij de senioren in de kernen. En wellicht kunnen zij mooie verhalen ophalen. Dat dit mooie beelden zal opleveren is zeker.

Koninklijke Taartenbak-wedstrijd
Naast deze activiteiten wordt er een Koningsdag Taartenwedstrijd georganiseerd waar iedereen aan kan meedoen. Jong en oud. Er zijn speciale verrassingen en mooie prijzen. De Koninklijke Taartenbakwedstrijd staat geheel in het teken staat van de Oranjefestiviteiten. Er zijn prachtige en bijzondere prijzen. De koningsdag die in het teken staat van ‘Saamhorigheid’ krijgt zo een bijzonder tintje.

Ine Paauw, de Rijnsburgse deelneemster aan ‘Heel Holland bakt’, jureert de taarten en als de prijswinnaars bekend zijn dan gaan deze taarten naar bewoners van verzorgingshuizen en adressen van de voedselbank. Zodat het voor iedereen een feestelijke Koningsdag wordt met wat lekkers. Pauw komt 27 april in de uitzending om de hele, bijzondere prijzen bekend maken.

Uiteraard hoopt iedereen op veel deelname, want dan wordt het voor velen genieten.

De Oranjeverenigingen willen niets liever doen dan met een eigen en uitgebreid programma komen. Toch willen ze de bevolking laten zien, dat ze er nog steeds zijn en zijn ze er klaar voor, zo gauw het kan weer een volledig programma te bieden.