Logo allesoverkatwijk.nl
DSV  en GGZ vinden elkaar in Salem
DSV en GGZ vinden elkaar in Salem (Foto: PR)

Tijdelijke bewoning in Salem

Het gebouw van DSV|Salem in Katwijk dat al enige tijd leeg staat in afwachting van de nieuwbouwplannen krijgt een tijdelijke nieuwe gebruiker: GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen kan van het pand gebruik maken totdat DSV start met de ontwikkeling van Salem.

Directeur-bestuurder Jan de Vries van DSV|verzorgd leven: ‘Het is in deze tijd van schaarste aan zorgvoorzieningen eigenlijk ondenkbaar en kapitaalvernietiging als dit pand op zo’n mooie locatie nog langer leegstaat’. Het pand krijgt nu een tijdelijke huisvesting voor zorgverlening. Zolang DSV bouwplannen maakt voor Salem in Katwijk, kan het complex nog voor inkomsten zorgen. ‘In dit jaar 2021 gaan wij met betrokken partijen en de gemeente een goed plan maken en in 2022 de bouw voorbereiden. Wij zijn nu financieel weer kerngezond, maar in de zorg kunnen wij extra inkomsten altijd goed gebruiken. GGZ Rivierduinen had een uitdaging in de nieuwbouwplanning en tijdelijke huisvesting. Daarom kunnen we nu samen deze beslissing nemen. Rivierduinen is een geschikte gebruiker voor dit zorgcomplex. Wij zien beiden alleen maar voordelen en we kijken uit naar de samenwerking.’

GGZ Rivierduinen is blij een geschikte woonruimte te hebben gevonden voor 36 cliënten die nu nog in een beschermde woonvorm wonen in Noordwijkerhout. Ze moeten daar vertrekken vanwege verbouwing van het terrein. Voor deze cliënten is Salem een tijdelijke woonlocatie, in afwachting van een definitief verblijf eind 2022. Samen met de 36 cliënten trekt ook een team van professionele begeleiders in het gebouw. Op de locatie zullen ook dagactiviteiten worden georganiseerd. Op korte termijn start een fase van verbouwing en inrichting van Salem hiervoor. Na afronding van deze fase trekt GGZ Rivierduinen waarschijnlijk kort na de zomervakantie in het pand.

Jan Kroes, algemeen directeur Herstelvoorzieningen van GGZ Rivierduinen: ‘’We zijn heel blij een geschikte woonruimte te hebben gevonden voor onze cliënten. We hopen dat de cliënten zich hier snel thuis zullen voelen en dat ze hier in harmonie met hun nieuwe buurtgenoten kunnen werken aan hun herstel.’

Rivierduinen gaat de korte vleugel van het complex volledig gebruiken. Voor de andere vleugel is DSV momenteel in gesprek met een aantal geïnteresseerden, waaruit binnenkort een keuze gemaakt zal worden. Daarmee zal het pand grotendeels weer in gebruik zijn. Zo geeft DSV ook gevolg aan een wens die in de lokale politiek leeft.