Foto: Stichting De Noordzee
Foto: Stichting De Noordzee Foto: Stichting De Noordzee

Zaterdag 20 maart, Landelijke Opschoondag, ook in Katwijk

Algemeen

Nederland Schoon organiseert komende zaterdag 20 maart weer de Landelijke Opschoondag. Door heel Nederland, ook in Katwijk, worden opruimacties georganiseerd om zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. Helpt u ook mee? De gemeente zorgt voor materialen en haalt het verzamelde vuil op.

Op de Landelijke Opschoondag wordt elk jaar door verenigingen, organisaties en bewoners opruimacties gehouden om in de buurt zwerfafval op te ruimen. Dit jaar vanwege het coronavirus geen grote opruimacties, maar mensen kunnen wel alleen of met zijn tweeën een kleine actie organiseren dichtbij huis. Veel kleine beetjes kunnen ook een groot verschil maken.

Op www.katwijk.nl/zwerfafval vindt u tips om op een veilige manier volgens de corona maatregelen zwerfafval te rapen. Maak van uw ommetje komende zaterdag eens een opschoon-ommetje. U kunt bij de gemeente materialen lenen, zoals grijpers en vuilniszakringen.

Na de opruimactie kunt u het verzamelde zwerfafval in dichtgebonden zakken bij een openbare afvalbak plaatsen en een melding maken van de locatie (met foto) via de Fixi-app of via www.fixi.nl. De gemeente haalt de zakken dan op.

Voor vragen over of aanmelden voor de Landelijke Opschoondag: www.katwijk.nl/zwerfafval of mail naar zwerfafval@katwijk.nl

Uit de krant