Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De gemeente hoopt dat ook ondernemers meer doen om zwerfvuil op te ruimen. | Foto: RD</p>

De gemeente hoopt dat ook ondernemers meer doen om zwerfvuil op te ruimen. | Foto: RD

(Foto: RD)

Katwijkse straten komende drie jaar minder schoon en onkruidvrij

Het schoon- en onkruidvrij houden van straten en trottoirs wordt in Katwijk de komende drie jaar een tandje minder gedaan dan tot nu toe. Bij de nieuwe aanbesteding in januari is besloten niet het onderhoudsniveau, maar het beschikbare budget leidend te laten zijn in verband met de recente bezuinigingen bij de gemeente. Het legen van prullenbakken wordt wel op hetzelfde niveau gehouden.

Het schoonmaken van de Katwijkse straten en legen van prullenbakken wordt door de gemeente al jaren uitbesteed, omdat deze werkzaamheden niet binnen de eigen organisatie kunnen worden uitgevoerd. Dat kostte de gemeente de afgelopen zes jaar 487.641 euro per jaar. Sindsdien zijn de prijzen daarvan sterk gestegen. Berekend is dat voor hetzelfde onderhoudsniveau (hoog) nu zo’n twee ton extra betaald moeten worden.

De gemeente besloot daarom om het onderhoudsniveau te verlagen van ‘hoog’ naar ‘basis’. Die onderhoudsniveaus zijn vastgelegd in de VORK, de Visie Openbare Ruimte Katwijk. Door het onderhoudsniveau te verlagen, kon de schoonmaak worden aanbesteed voor hetzelfde budget.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.