Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

College: geen kwijtschelding jaarhuur voetbal-complexen

Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan de huur voor een jaar kwijt te schelden van de vijf voetbalcomplexen in Katwijk. Dat laat de gemeente weten in een brief aan de vijf voetbalclubs. De besturen van die vijf clubs hadden de gemeente eerder dit jaar gevraagd om de huur kwijt te schelden over de periode juni 2020 tot juni 2021. 

Het college onderkent dat de verenigingen in Katwijk niet alleen op sportief en sociaal vlak, maar zeker ook financieel zwaar geraakt zijn door de noodzakelijke maatregelingen om de Covid-19 pandemie onder controle te krijgen, geeft burgemeester Cornelis Visser aan in zijn brief.

Het college heeft medio deze maand wel besloten om de huursom voor het vierde kwartaal van 2020 kwijt te schelden aan de voetbalverenigingen. Dat geldt trouwens ook voor de andere sportverenigingen die huren van de gemeente of Sportbedrijf Katwijk. Die kwijtschelding is mogelijk dankzij de aangekondigde TVS-regeling van het Rijk.

De burgemeester wijst de voetbalclubs verder op de ‘subsidieregeling financiële steun non-profit organisaties coronacrisis Katwijk 2020/2021’. Deze regeling van de gemeente is speciaal in het leven geroepen voor non-profit organisaties die in financiële problemen zijn gekomen door de coronacrisis. ‘Met genoemde regelingen hopen we u voldoende financieel te kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijd’, aldus de burgemeester.

Visser doet verder de toezegging dat de gemeente een beroep zal doen op andere regelingen van het Rijk of de provincie in de toekomst om verenigingen financieel tegemoet te komen.