Afbeelding

Grasshoppers verliest nipt van Lecdetec.nl

Algemeen

Sportiff Grasshoppers heeft de thuiswedstrijd tegen Lecdetec niet weten te winnen. Coach Axel Gouw zag zijn ploeg al snel op een een ruime achterstand staan en liep vervolgens eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Op het einde kwam de thuisclub nog heel dichtbij maar uiteindelijk gingen de punten toch naar Bemmel.Na een korte en achteraf enige voorsprong stokt het in bij de thuisclub terwijl de bezoekers wel blijven scoren. Via 3-2 en 3-9 halverwege eindigt de eerste periode met een 7-16 stand op het scorebord.

In het tweede kwart heeft Sportiff Grasshoppers het netje weer gevonden maar omdat Lecdetec.nl dit ook doet blijft de Bemmelse voorsprong in stand. Ruststand 30-37.

Een prima start van Sportiff Grasshoppers na rust verkleint de achterstand maar het herstel is van korte duur. Twee Bemmelse scores + bonus en 2 drietjes op rij zorgen toch weer voor een nadelig verschil. Via 39-40 en 45-58 is de stand 53-61 bij aanvang van de laatste periode.

Het laatste kwart laat een zelfde verloop zien. Een Katwijkse inhaalrace gevolgd door een Bemmelse run. Via 62-65 word het 64-76 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Een laatste krachtsinspanning brengt daarna nog de spanning en de kans op de zege voor Sportiff terug maar zover komt het net niet. Eindstand 77-79.

Periodestanden: 7-16; 23-21; 23-24; 22-16.

Axel Gouw met het oog op het eind waarop het team de rug rechtte en iets van de kenmerkende spirit te zien was: “Laten we hopen dat het de stap in de juiste richting was en dat we deze nodig hadden om te voelen hoe dat ook alweer was.”

Scores: Noor Driessen 21 (+5ass), Deborah Vos 13, Iris Govers 10, Ilse Kuijt 10, Marieke van Schie 9, Rosalie Aandewiel 9, Alissa van der Plas 5 (+8reb), Sonja Kuijt, Tamlyn de Groot, Lotte van Kruistum, Liselot Kulk. Yara Paulides DNP.

De eerstvolgende (thuis)wedstrijd van Sportiff Grasshoppers is op woensdag 10 maart tegen Binnenland. Aanvang 20.30 uur. Er is een livestream.