Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Eenrichtingsverkeer op de Binnensluis komt waarschijnlijk niet meer terug. | Foto: RD</p>

Eenrichtingsverkeer op de Binnensluis komt waarschijnlijk niet meer terug. | Foto: RD

(Foto: RD)

Verkeersafsluiting Binnensluis ‘niet meer te verwachten’

Het is niet aan te nemen dat de Binnensluis in Katwijk opnieuw wordt afgesloten voor autoverkeer. Dat zegt burgemeester Cornelis Visser in antwoord op vragen van de ChristenUnie, die vragen heeft gesteld over de pilot, waarbij de Binnensluis eind november werd open gesteld voor tweerichtingsverkeer.

De Binnensluis werd eind augustus met een slagboom afgesloten voor verkeer vanuit de Hoornes naar het zeedorp als onderdeel van een omleidingsroute voor autoverkeer tijdens de renovatiewerkzaamheden aan de Koningin Julianabrug. Ook op de Westerbaan werd eenrichtingsverkeer ingesteld.

De omleidingsroute voor verkeer zorgde vanaf het begin voor flink wat kritiek, van met name automobilisten en later ook van de politiek. Op aandringen van de politiek werd eind november de eenrichtingssituatie op de Binnensluis en Westerbaan opgeheven.

‘Iedereen ervaart dat het huidige verkeer op de omleidingsroute – sterk verminderd als gevolg van de lockdown situatie – momenteel goed doorstroomt, alhoewel er zeker stelselmatig drukke momenten zijn op de Hoorneslaan, Binnensluis en de rotonde Rijnmond. Vervolgens is het in het kader van de coronapandemie niet de verwachting dat de verkeersintensiteit de komende maanden snel of sterk zal toenemen. Op basis van de situatie tot op heden en de huidige prognoses qua coronamaatregelen en verkeerseffecten is er geen aanleiding om een gewijzigde invulling van de omleidingsroute te verwachten’, meldt Visser omslachtig in zijn brief aan de gemeenteraad.

De burgemeester houdt wel een slag om de arm, maakt hij duidelijk. Als het verkeersbeeld daar aanleiding toe geeft, kan er anders worden besloten en het eenrichtingsverkeer opnieuw ingesteld worden. Oplevering van de vernieuwde Koningin Julianabrug staat gepland voor eind april.