Dunavie voorziet duizendste woning van zonnepanelen
Logo allesoverkatwijk.nl
<p>In wijk Het Witte Hek werd de duizendste Dunavie-woning voorzien van zonnepanelen. | Foto: PR</p>

In wijk Het Witte Hek werd de duizendste Dunavie-woning voorzien van zonnepanelen. | Foto: PR

(Foto: )

Dunavie voorziet duizendste woning van zonnepanelen

Sinds 2014 werkt Dunavie aan het programma Dunergie. Hiermee worden ruim 2.500 huurwoningen duurzamer gemaakt. Dunergie is een knipoog naar de woorden Dunavie, Duurzaamheid en Energie. De woningen worden zonder huurprijsverhoging voorzien van dakisolatie, dubbele beglazing, spouwmuur isolatie enzovoorts.

Afgelopen week is de duizendste woning voorzien van zonnepanelen. Een mijlpaal. Daarmee liggen er inmiddels bijna 7.500 zonnepanelen op de daken van huurders van Dunavie. Huurders kunnen voor een kleine meerprijs per maand kiezen voor zonnepanelen. Ze beginnen direct met besparen op energiekosten, omdat Dunavie in de aanschaf investeert.

Manager vastgoed Lonneke Kienhuis is fan van de verduurzaming. ‘Veel van onze woningen komen uit de naoorlogse tijd, de jaren ’50 en ’60. Het nadeel is dat deze niet zo goed geïsoleerd zijn. Vanuit de overheid en onze eigen #Dunavisie -het ondernemingsplan- werken we hard richting een CO2 neutrale woningvoorraad in 2050. Het is echt onze taak als corporatie om verduurzaming te versnellen. Met onder andere het programma Dunergie investeren we fors in het verduurzamen van bestaande woningen. Daarmee verhogen we het comfort en verlagen we de energielasten van onze huurders. Onze huurders merken dit direct na uitvoering van de werkzaamheden. Dit komt de betaalbaarheid ten goede, en dat is voor ons erg belangrijk’.

Aannemer Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft samen met aannemer Heembouw de opdracht gekregen de buurt Het Witte Hek aan te pakken. Het werk is op dit moment in volle uitvoering. Uitvoerder Robert-Jan Nijgh vindt verduurzamen een dankbare taak.

‘Je ziet dat de huurders het mooi vinden dat hun woning wordt aangepakt. Van kennissen uit de buurt horen ze de verhalen dat het in de winter warmer blijft en in de zomer koeler. Als ze horen dat de kosten vaak dalen, staan ze helemaal te juichen. Voor ons als aannemers is het een gave klus. We zorgen voor een complete dakvernieuwing waarbij we alles direct isoleren, maar ook het plaatsen van zonnepanelen en het aansluiten ervan is een mooie job. Dat uitgerekend wij de duizendste woning mogen voorzien van panelen plaatsen is natuurlijk supergaaf!’.

Huurders enorm blij
Een van de inwoners van de buurt het Witte Hek, woont in de 1.000ste woning met zonnepanelen. Deze mevrouw is al 40 jaar huurder bij Dunavie. In haar woning aan de Jan van Galenstraat woont ze nu 11 jaar. Sinds 2 weken is het voorzien van dakisolatie, nieuwe goten, nieuwe dakpannen en ze komt haar woning in via een nieuwe voordeur.

‘De schilders hebben meteen het schilderwerk buiten in orde gemaakt. Ik heb gekozen voor zonnepanelen, 6 stuks maar liefst. Dunavie heeft meteen een nieuwe HR combiketel geïnstalleerd, kortom ik zit helemaal in het nieuw. Ik ga hier nooit meer weg’.

Weten of uw huurwoning van Dunavie in aanmerking komt voor verduurzaming?
Op de speciale website dunavie.nl/projecten/duurzaamheid/dunergie is een complete lijst terug te vinden van alle woningen die worden aangepakt. Inmiddels is het programma al voor 70% gerealiseerd.

Wilt u weten of uw woning onderdeel is van Dunergie, bekijk dan de lijst op de website. Bent u benieuwd of zonnepanelen op uw woning geplaatst kunnen worden? Bekijk dan www.degroenekeuzevan.dunavie.nl.