Avondklok Katwijk in beeld
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Avondklok Katwijk in beeld

Katwijk lijkt zich zaterdagavond goed te houden aan de avondklok. Sinds zaterdagavond 21.00 uur is het verboden om zonder goede reden op straat te zijn tussen 21.00 en 04.30 uur.


Kort voor 21.00 uur zijn her en der nog wat plukjes mensen op onder meer het Andreasplein. Agenten waarschuwen de mensen op het plein; ‘nog 4 minuten, ga naar huis.’ Als de klok van de Andreaskerk negen keer slaat, is het centrum van Katwijk nagenoeg leeg. Agenten in de auto en op de motor patrouilleren om de overgebleven mensen te vragen waarom ze op straat staan.

Op de Boulevard, voor het evenementenplein, staat kort na negen uur een man op de fiets stil met een bel in zijn handen. Hij heeft geen zin in vragen van onze verslaggever, maar maakt wel herrie met de bel. Het geluid reikt best ver, maar niemand op straat heeft het gehoord. De politie was niet in de buurt. Enkele minuten later besluit de man maar verder te fietsen.

In het centrum fietst een bezorger om nog wat te eten te brengen. Dat mag, aangezien bezorgers aan het werk zijn. Of de man die met versnelde pas dezelfde kant op gaat een geldige reden heeft, is niet helemaal duidelijk.

Op de wegen is het rustig. Enkele automobilisten en de bus rijden nog rond. Op de N206 ter hoogte van de Duinvallei is het regelmatig zelfs helemaal stil.