Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De opening van de RTV Katwijk studio</p>

De opening van de RTV Katwijk studio

(Foto: Piet van Kampen)

Informatieve sessie over streekomroep

In de gemeenteraad is op donderdag 14 januari tussen 19.30 en 20.30 uur een informatieve sessie over Vorming streekomroep. RTV Katwijk en Bollenstreek Omroep willen per 1 januari 2021 in een federatieve vorm samenwerken op weg naar een fusie tot één streekomroep. Beide omroepen hebben een gezamenlijk beleidsplan en meerjarenbegroting opgesteld.

Bollenstreek Omroep wordt gehuisvest in het pand van RTV Katwijk, waarvoor een kleine verbouwing nodig is. De gemeenten in de Duin- en Bollenstreek gaan alle kosten evenredig betalen. Het college vraagt de raad 75.000 euro voor de verbouwing beschikbaar te stellen.

Meepraten
De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de vorming van een streekomroep en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 28 januari en neemt de gemeenteraad op 18 februari een besluit over de bestuurlijke afspraken.

Spreekrecht en vergadering volgen
Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071 4065302.

De publieke tribune in het gemeentehuis is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl