Afbeelding

‘Meld vuurwerkoverlast anoniem via social media’

Algemeen

De politie heeft een oproep gedaan aan alle burgers om via social media melding te doen van vuurwerkoverlast. Het gaat daarbij voornamelijk om de handel, opslag en het afsteken van professioneel (illegaal) vuurwerk.

Via Facebook deelt de politie de boodschap om vuurwerkoverlast via een privébericht op Twitter en Facebook te melden. ‘We zijn met name geïnteresseerd in meldingen die gaan over handel, opslag, vervoer en het afsteken van professioneel (illegaal) vuurwerk’, schrijft de politie. Met name dat vuurwerk zorgt volgens de politie al enkele weken voor overlast en ‘soms zware vernielingen’.

De politie vraagt men om bij de meldingen zo concreet mogelijk te beschrijven wat voor vuurwerk er wordt afgestoken en door wie. Mensen die liever telefonisch meldingen doen kunnen bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Het afsteken van vuurwerk is dit jaar landelijk verboden om de druk op de zorg met oud en nieuw zo laag mogelijk gehouden. Zo wil de overheid zoveel mogelijk ruimte overhouden voor coronapatiënten om te voorkomen dat de reguliere zorg niet meer kan plaatsvinden.

Uit de krant

Uit de krant