De vrijwilligers van Maatjesopmaat maakten veel mensen gelukkig.
De vrijwilligers van Maatjesopmaat maakten veel mensen gelukkig. Foto:PR

Op tweede kerstdag een lach en een traan met Maatjesopmaat

Algemeen

Op tweede kerstdag zijn zestien vrijwilligers van de jonge organisatie Maatjesopmaat langs de deuren gegaan om vijftig mensen te verassen met een prachtig pakket. De reacties waren hartverwarmend, maar soms ook erg aangrijpend.

Een aantal weken geleden is er een oproep geplaatst via sociale media en de lokale krant en zijn er mensen opgegeven voor de kerstactie. Tijdens de aanmeldingen werden de organisatoren al geraakt door de soms toch wel schrijnende situaties waar veel mensen die voor de actie opgegeven zijn zich in verkeren.

Dit motiveerde hen extra om een leuk pakket samen te stellen, veel lokale ondernemers hebben hieraan bijgedragen. In het pakket zat bijvoorbeeld: een tijdschrift, grilworst, noten, koffie cadeaubon, koekjes, een puzzelboekje, taart, een bos bloemen, een persoonlijk geschreven kaart en nog meer! 

Aan de deur werd er pas echt gemerkt hoe blij en ontroerd mensen waren bij het ontvangen van de verassing! De meeste mensen wisten namelijk niet dat er iemand zou langskomen en dat zorgde voor de nodige emoties. 

Omdat er veel vrijwilligers hebben geholpen was er de mogelijkheid om aan de deur extra de tijd te nemen om het verhaal aan te horen en even gezellig in gesprek te gaan, dit onder het genot van een lekkere beker warme chocolademelk met slagroom!

Door alle bijzondere reacties die de vrijwilligers gehad hebben is Maatjesopmaat gemotiveerder dan ooit om vanaf begin 2021 officieel als stichting aan de slag te mogen gaan. 

Uit de krant

Uit de krant