Ondernemer Magid Iskander runt al 14 jaar met veel plezier zijn bedrijf Gloria Maria.
Ondernemer Magid Iskander runt al 14 jaar met veel plezier zijn bedrijf Gloria Maria. Foto: Piet van Kampen

Komst Domino’s Pizza wekt veel onrust in winkelcentrum ‘Remise’

Algemeen

Gloria Maria vreest oneerlijke concurrentie

Remise n Een paar weken geleden sloeg de schrik hem om het hart. Magid Iskander, eigenaar van Gloria Maria shoarma-pizza las in het weekblad De Rijnsburger een regeltje op de Gemeentepagina waarin stond dat Domino’s Pizza een omgevingsaanvraag bij de gemeente had ingediend. De pizzagigant wil het pand van Pavimenton dat binnenkort leegkomt betrekken. Vlak naast zijn eigen toko.

Veertien jaar lang runt Magid Iskander met veel passie en plezier zijn bedrijf. Een begrip geworden in Rijnsburg. Dreigen er nu donkere wolken aan de horizon? Dat terwijl na een jaar lang van moeizaam onderhandelen met de gemeente over de uitbreiding van zijn bedrijf, hij onlangs groen licht kreeg om het leegstaande pand (voorheen de tandarts) naast hem erbij te betrekken. Magid: ‘Aan de ene kant moet ik blij zijn en ben ik de gemeente dankbaar, maar aan de andere kant is er grote twijfel. Als Domino’s pizza er komt, is dat een grote concurrent en dan is de vraag of ik mijn hoofd boven water kan houden. Tegen zo’n keten is het oneerlijk concurreren. Het is nu al hard werken om het te redden met het bezorgen en afhalen in deze moeilijke coronatijd. Graag wil ik mijn restaurant uitbreiden en de klanten de gelegenheid bieden om op een aantrekkelijke en prettige locatie buiten de deur te kunnen eten’, licht de sympathieke ondernemer toe.

Dat is voor de toekomst als het coronavirus eindelijk zal worden ingedamd. Nu is het voor de ondernemer leven tussen hoop en vrees. Afwachten wat de gemeente zal doen met de aanvraag van Domino’s Pizza. Het motto ‘steun de lokale ondernemers’ zal bij de vroede vaderen toch ook wel hoog op de prioriteitenlijst staan?

Strijdvaardig

Magid Iskander heeft een brandbrief aan de gemeente geschreven waarin hij zijn zorgen uit. Hij wil het er niet bij laten zitten en graag zijn bedrijf uitbreiden als hij de zekerheid heeft dat er geen omgevingsvergunning aan de pizzaketen wordt verleend. Ook de leden van de Vereniging van Eigenaren van wooncomplex ‘Remise’ zijn verontrust. De ondernemer weet zich door hen gesteund. Voorzitter Teuntje van Delft van de VvE verwoordt dit. ‘Vorig jaar werden wij al verrast met de komst van Sparerib Express. Ook slager Bas Bekooy en supermarkt Hoogvliet verkopen veel identieke horecaproducten en het kan toch niet zo zijn dat er op deze beperkte ruimte nog meer concurrentie komt? Het is nu al druk en rommelig met fietsers en scooters en troep op de stoep. Bovendien is het winkel- en wooncomplex gelegen aan het drukke en gevaarlijke kruispunt van de Oegstgeesterweg met Oranjelaan en de Tramstraat waar regelmatig aanrijdingen plaatsvinden. Als Domino’s Pizza er komt met zijn scooters voor de bezorging wordt de overlast alleen maar groter en wordt het onveiliger. Er komt ongetwijfeld meer geluid- en stankoverlast. Bovendien vrezen wij ’s avonds voor hangjongeren. Er wordt nu al geracet over de stoep. De vraag rijst ook of er daadwerkelijk behoefte is aan deze extra pizzeria. Als Vereniging van Eigenaren zullen wij er ook alles aan doen om de omgevingsvergunning tegen te houden.’

Door Piet van Kampen

Uit de krant