Afbeelding

Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingezet na aantreffen ‘vuurwerk’

Algemeen

Woensdagavond is een 33-jarige Katwijker aangehouden voor het voorhanden hebben van een zwaar explosief op het Marathonpad in Katwijk. Tijdens de surveillance reed een motoragent op de Olympiaweg en zag dat er vuurwerk werd afgestoken in de omgeving. Diverse vuurpijlen gingen de lucht in vanaf het speelveld gelegen tussen de Olympiaweg en het Marathonpad.

Toen de motorrijder de locatie naderde, kwamen hem drie personen tegemoet. Eén van de mannen liet een Albert Heijn tas vallen toen hij ook de motoragent zag. Bij aanspreken van de mannen bleek dat er een klein hoopje was dat de motoragent dit niet had gezien. Helaas, wel dus en een onderzoek volgde. 

In een tas vond de motoragent een bijzonder knutselwerk. Negen Cobra6 explosieven aan elkaar verbonden. Groot genoeg om een gevel van een pand of woning weg te blazen. Na de ontdekking van de inhoud in de tas, is de verdachte aangehouden en zijn er op verschillende adressen huiszoekingen gedaan.

De EOD (Explosieve Opruimings Dienst) heeft het explosief later die nacht tot ontploffing gebracht op een veilige locatie.

Uit de krant

Uit de krant