Afbeelding

Jongeren uit Katwijk maken unieke coronameme: ‘Met elkaar naar een beter jaar’

Algemeen

Een fixer, zoomer en boomer. De Katwijkse burgermeester Cornelis Visser heeft de jongerentaal onder de knie. Jongeren uit zijn gemeente hebben, samen met de gemeente en in het bijzonder met hem als burgemeester, een meme gemaakt over het jaar 2020. Met de unieke videoclip “Een ode aan 2020” geven de jongeren hun kijk op het afgelopen jaar.

Coronacommunicatie
Ook in Katwijk staat 2020 vooral in het teken van corona. Op allerlei manieren is de landelijke corona-boodschap gecommuniceerd richting inwoners. Je kunt het niet bedenken of het is de revue gepasseerd: social media, posters, abri’s, brieven, kranten en allerlei filmpjes. Overal wordt duidelijk gemaakt dat afstand houden en handen wassen de nieuwe norm is. Ondanks of misschien juist door de vele vormen van communicatie op lokaal, regionaal en landelijk niveau lijkt het lastig bepaalde doelgroepen te bereiken.

Clip vol muziek, dans en humor
Eén van de doelgroepen die aandacht verdient, zijn jongeren. Hun wereld is flink veranderd. Om die reden is de gemeente een uniek project gestart. Samen met jongerenorganisaties en heel veel jongeren uit Katwijk is een terugblik gemaakt op het afgelopen jaar. Een kijkje in hun belevingswereld. Het resultaat is een onderscheidende clip met muziek, rap, dance, sport en dit alles op een pakkende beat.

#Alleensamen
Met de meme/clip wil de gemeente Katwijk laten zien dat zij begrip heeft voor de jongeren. Het is een bizarre tijd en dat mag gezegd worden. Tegelijkertijd moeten we er nog een tijdje tegenaan. Deze terugblik geeft hopelijk de nodige energie om er met elkaar de schouders onder te zetten. Ook in deze nieuwe lockdown lukt het #alleensamen. Met elkaar naar een beter jaar! In Katwijk gaan we er voor!


Uit de krant

Uit de krant