Deze slagboom keert voorlopig niet terug op de Binnensluis. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Deze slagboom keert voorlopig niet terug op de Binnensluis. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Renovatie Koningin Julianabrug loopt uit

Algemeen

De renovatie van de Koningin Julianabrug loopt uit. Een recente indicatie van de aannemer laat zien dat de renovatie zo’n 5 tot 7 weken zal uitlopen ten opzichte van de planning. Dit komt doordat tijdens de sloopwerkzaamheden duidelijk werd dat de constructie van de brug op essentiële punten afwijkt van de bouwtekeningen uit 1962. 

De sloopwerkzaamheden hebben daardoor fors meer tijd gevraagd dan waarmee in de planning was gerekend. Dat betekent dat de brug naar verwachting vanaf eind april volgend jaar weer beschikbaar zal zijn voor het verkeer. De precieze planning voor het werk aan de brug is naar verwachting begin januari bekend.

Tweerichtingsverkeer op Binnensluis en Westerbaan voorlopig gehandhaafd
Het was sommigen al opgevallen; de omleidingsborden en slagboom bij de Binnensluis waren weggehaald. Het tweerichtingsverkeer op de Binnensluis en de Westerbaan, dat eind november als pilot werd ingesteld, wordt vooralsnog in stand gehouden, meldt de gemeente deze week. De renovatie van de Koningin Julianaburg gaat ook langer duren.

In november besloot het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad tot deze pilot, waarin de verkeersmaatregelen vanwege de renovatie van de Koningin Julianabrug, die waarschijnlijk tot eind april zal duren, werden aangepast.

De proefperiode zou tot 17 december lopen, waarna het college op basis van een evaluatie een beslissing zou nemen over het vervolg. De verkeerssituatie is tot nu toe soepel verlopen. Omdat uit verkeerstellingen blijkt dat de afgelopen weken de verkeersdruk nog dagelijks toenam, kon er echter nog geen goede evaluatie worden gedaan. Ook met het oog op de verscherpte corona-maatregelen ziet het college geen aanleiding om nu af te stappen van het tweerichtingsverkeer.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant

Uit de krant