Afbeelding

Tweede stemronde Politicus van het Jaar

Algemeen

Welk raadslid viel in 2020 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best? Weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen?

De Katwijksche Post, De Rijnsburger en Allesoverkatwijk.nl organiseren ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. Uiteraard is het moeilijk om in dit coronajaar een keuze te maken, maar juist daardoor is het interessant deze uitdaging aan te gaan. Ook voor de politici is het een pittig jaar geweest. Daarom blijft ook dit jaar de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’ in ere.

De bekendmaking vindt plaats in samenwerking met RTV Katwijk die op maandag 4 januari een live Nieuwjaarsuitzending verzorgt. Rond deze avond wordt een totaalprogramma opgezet. Dit programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Er is een publieksprijs en een juryprijs. Alle inwoners van Katwijk kunnen stemmen voor de publieksprijs via de FB-pagina of www.allesoverkatwijk.nl. Journalisten en correspondenten van verschillende media vormen de jury. In de eerste ronde kon op alle raadsleden en wethouders worden gestemd.

Tweede stemronde
De tien hoogst genoteerde politici zijn inmiddels doorgedrongen naar de tweede stemronde. Dit zijn: Sonny Spek (DURF); Matthijs van Tuijl (PvdA); Barend Tensen (CDA); Jonathan de Mooij (CDA); Wethouder Gerard Mostert (CU); Nelly Smits (Fractie Smits); Gijsbert Schrijvers (HvK); Jaap Haasnoot (KiesKatwijk); Wethouder Corien van Starkenburg (CDA); Wethouder Adger van Helden (CDA).

Uit deze tien kan men tot zondag 20 december stemmen via eerder genoemde mogelijkheden. De publieks- en juryprijs worden op maandag 4 januari bekend gemaakt tijdens de live Nieuwjaarsuitzending van RTV Katwijk en Alles over Katwijk.

Uit de krant

Uit de krant