Gebiedsverbod en last onder dwangsom voor drugsdealers
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Gebiedsverbod en last onder dwangsom voor drugsdealers

Burgemeester Visser heeft in november aan vier drugsdealers in de gemeente een gebiedsverbod opgelegd. Het gebiedsverbod duurt drie maanden en geldt voor de gebieden waar de dealers in de gemeente actief waren. Overtreding van dit verbod is een misdrijf. Daarnaast heeft ieder van hen een last onder dwangsom gekregen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als zij de regels uit de APV overtreden, moeten ze een geldbedrag betalen.

In de afgelopen periode zijn deze vier dealers met een handelshoeveelheid drugs aangehouden door de politie. Eerder dit jaar zijn aan acht andere drugsdealers in Katwijk maatregelen opgelegd, nadat zij door de politie met drugs op straat waren aangehouden. Daarnaast worden deze dealers door de Officier van Justitie vervolgd wegens overtreding van de Opiumwet.

Veiligheid voorop
De handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld en bedreiging. Ook vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt en de onveiligheidsgevoelens die dit veroorzaakt, is dit onaanvaardbaar. Maak daarom altijd melding van verdachte situaties of drugsoverlast.