Nieuwe dienstregeling Arriva
Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De bushalte komt iets verder en het invoegen wordt anders. | Foto en tekst: Piet van Kampen</p>

De bushalte komt iets verder en het invoegen wordt anders. | Foto en tekst: Piet van Kampen

(Foto: )

Nieuwe dienstregeling Arriva

De nieuwe dienstregeling van Arriva gaat in op 3 januari 2021 en heeft de looptijd van een half jaar. De busmaatschappij heeft de rijtijden van de buslijnen aangepast aan het actuele verkeersbeeld en daarnaast ook de dienstregeling op knooppunten zo goed als mogelijk aangesloten op de nieuwe treintijden. Als gevolg hiervan hebben vele lijnen en ritten een nieuwe vertrek- en/of aankomsttijd gekregen. Ook biedt Arriva vanwege corona op veel lijnen minder ritten aan.

Voor Katwijk worden de volgende wijzingen doorgevoerd.

De lijnen 30, 31 en 230 tussen Katwijk en Leiden worden vanaf medio mei 2021 uitgevoerd als R-net 430 t/m 432. De routes van de lijnen wijzigen niet. Enkele huidige haltes worden niet opgenomen in de route en sommige haltes zijn of worden verplaatst.

Lijn 37 en 38 worden in avonduren en op zondag een gezamenlijke uurdienst naar Katwijk. Het is hierdoor mogelijk elk uur naar Katwijk te reizen.

Lijn 39 tussen Katwijk Gemeentehuis en bedrijventerrein ’t Heen vervalt, omdat het gebruik nihil is. De reizigers die gebruik maakten van deze lijn kunnen vanaf de halte Gemeentehuis en de halte Heenweg in Rijnsburg overstappen op (betaalde) deelfietsen van urbee.nl.

Reizigers vinden de nieuwe dienstregeling op www.arriva.nl en via de reisplanners.