Stem nu: Verkiezing Politicus van het Jaar
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Stem nu: Verkiezing Politicus van het Jaar

Welk raadslid viel in 2020 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best? Weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen? Kortom: wie wordt de Politicus van het Jaar in 2020 in Katwijk.

De Katwijksche Post, De Rijnsburger en Allesoverkatwijk.nl organiseren ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. De verkiezing die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd kreeg veel aandacht en bijval. Uiteraard is het moeilijk om in dit corona jaar een keuze te maken, maar juist daardoor is het interessant deze uitdaging aan te gaan. Ook voor de politici is het een pittig jaar geweest. Daarom blijft ook dit jaar de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’ in ere.

Publieksprijs
De bekendmaking vindt plaats in samenwerking met RTV Katwijk die op maandag 4 januari 2021 een live Nieuwjaarsuitzending verzorgt. Rond deze avond wordt een totaal programma opgezet. Dit programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Er is een publieksprijs en een juryprijs. Alle inwoners van Katwijk kunnen stemmen voor de publieksprijs via de FB-pagina of website van www.allesoverkatwijk.nl. Journalisten en correspondenten van verschillende media (kranten en internet) vormen de jury. De publieksprijs wordt in twee ronden gehouden. In de eerste ronde kan op alle raadsleden en wethouders worden gestemd. Dat kan tot en met maandag 14 december. Waarna een tweede stemronde volgt.

Tweede stemronde
De tien hoogst genoteerde politici dringen door naar de tweede stemronde. Die worden volgende week dinsdag ( 15 december ) via allesoverkatwijk.nl, RTV Katwijk en social media bekend gemaakt, waarna er opnieuw gestemd kan worden. De publieks- en juryprijs worden op maandag 4 januari 2021 bekend gemaakt tijdens de live Nieuwjaarsuitzending van RTV Katwijk en Alles over Katwijk.