Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Koos van Rossum

Algemeen

Op de dag dat Koos van Rossum uit Rijnsburg met pensioen is gegaan, heeft burgemeester Cornelis Visser hem verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Rossum was sinds 1977 werkzaam als manager bedrijfsvoering bij het LUMC en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bedrijfsvoering in het LUMC. Zo was hij onder andere initiatiefnemer van de oprichting van een centrale planningsorganisatie voor het LUMC. En verantwoordelijk voor de bouw en organisatie van het Cardiovasculair Interventiecentrum. Het centrum combineert complexe behandelingen van hart- en vaatziekten met de nieuwste radiologische technologie. In de afgelopen maanden heeft hij zijn ervaring in de zorg en bedrijfsvoering aangewend om de uitdagingen op het gebied van de behandeling van patiënten met COVID-19 zo goed mogelijk te organiseren.

Van 1988 tot 2010 heeft hij zich als ouderling ingezet voor de Protestantse Gemeente Rijnsburg. Al vanaf 2005 is Koos van Rossum actief als secretaris in het bestuur bij Gym- en Dansvereniging DWS in Rijnsburg. Hij zet zich ook in als EHBO-er en voor nog veel meer activiteiten kan de vereniging een beroep op hem doen.

Uit de krant