Nieuw lokaal en sociaal vervoer: Katwijk Rijd(t) Mee
Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Foto: paul tolenaar</p>

Foto: paul tolenaar

Nieuw lokaal en sociaal vervoer: Katwijk Rijd(t) Mee

Ouderen en inwoners met een licht beperking kunnen binnenkort gebruik maken van Katwijk Rijd(t) Mee; nieuw lokaal en sociaal vervoer. De gemeente heeft die opdracht gegeven aan het Welzijnskwartier. Volgens de gemeente is Katwijk Rijd(t) Mee een duurzame en toekomstbestendige oplossing voor lokaal vervoer.

Tot en met september vorig jaar reed de Belbus rond. Deze verdween omdat de aanbieder van de Belbus niet meer tegen het gebruikelijke lage tarief kon rijden. Als tussenoplossing is de Regiotaxi door de gemeente ingezet om naast het regionale vervoer, ook het lokale vervoer te verzorgen. Dit is een relatief dure oplossing voor de gemeente. Daarnaast wil de gemeente een sociale vervoersvoorziening, die mensen aan elkaar verbindt en eenzaamheid tegengaat. Het Welzijnskwartier gaat daarin voorzien.

Wethouder Corien van Starkenburg: ‘Ik vind het belangrijk dat kwetsbare inwoners, die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, niet vereenzamen en mobiel blijven. Om tot een nieuwe vervoersoplossing voor deze doelgroep te komen, heeft de gemeente met verschillende vervoersspecialisten en zorg- en welzijnsorganisaties gesproken. Het Welzijnskwartier gaat met Katwijk Rijd(t) mee de nieuwe vervoersvoorziening verzorgen. Ik ben blij dat we samenwerken met een lokale organisatie als het Welzijnskwartier, die al goed in contact staat met de groep mensen om wie het gaat. Er gaat echt iets moois ontstaan!’

Piet van Arkel, directeur van het Welzijnskwartier vult aan: ‘Met een shuttle (Wijkhopper) een boodschapje doen, of een vriendin een dorp verderop bezoeken via particulier vervoer (ANWB Automaatje) of een lekkere fietsrit met de duo fiets (Fietsmaatjes Katwijk) maken. Via Katwijk Rijd(t) Mee kan iedereen die minder mobiel is mee blijven doen aan de samenleving. ‘Iedereen doe(t) mee’ is onze missie. Met Katwijk Rijd(t) Mee vervullen we deze missie nog beter. We verbinden vrijwilligers, werkzoekenden en inwoners aan elkaar en met een sociale ontmoetingsplaats. Ontzettend leuk om als behulpzame chauffeur nieuwe mensen te leren kennen en iets goeds te doen voor een ander!’

De verwachting is dat ‘Katwijk Rijd(t) Mee’ aan het eind van het 1e kwartaal van 2021 zichtbaar gaat zijn in het straatbeeld. Tot die tijd blijft de Regiotaxi in het lokale vervoer voorzien.