Metershoog kunstwerk met de drie paarden langs N206 gestolen
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Richardkiwi666 / Wikipedia

Metershoog kunstwerk met de drie paarden langs N206 gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is het kunstwerk Vensters in het landschap, dat langs de N206/Tjalmaweg staat, gestolen. Het kunstwerk staat ook wel bekend als het paardenkunstwerk. De gemeente heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan bij de politie.

Het verdwenen kunstwerk bestaat uit 3 stalen paarden. De paarden zijn naar verwachting losgekoppeld van de bevestigingspunten waarmee ze in de grond vast zaten en meegenomen. Wethouder Jacco Knape: ‘Het is betreurenswaardig dat dit voor iedereen bekende kunstwerk onwettig is weggehaald. Ik hoop dat de politie het werk nog terug kan vinden en het straks teruggeplaatst kan worden waar het hoort’.

Het kunstwerk is jaren geleden langs de N206 geplaatst in opdracht van de gemeente Valkenburg. De paarden vormen het kunstzinnige sluitstuk van de band met Valkenburg en haar paardenmarkt.

De drie paarden zouden tijdelijk moeten wijken voor de verbreding van de Tjalmaweg maar het is de bedoeling om het kunstwerk te zijner tijd te herplaatsen op een viaduct bovenop de verbreedde weg.