Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Twee Amsterdammers gepakt voor gewelddadige juweliersoverval; eigenaar met hamer op hoofd geslapen

De politie heeft twee Amsterdammers van 22 en 27 jaar aangehouden voor de gewelddadige juweliersoverval in de Voorstraat in Katwijk. De recherche onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval.

De juwelier werd vrijdagmiddag bruut overvallen onder dreiging van een vuurwapen. Rond een uur of drie ontving de politie diverse meldingen van de gewapende overval in de Voorstraat. Ter plaatse bleek de eigenaar van de juwelier met een hamer op zijn hoofd te zijn geslagen. Een omstander die de eigenaar wilde helpen, kreeg een vuurwapen op zich gericht. De eigenaar van de juwelier is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Scooter aangetroffen
De daders gingen er op een scooter vandoor richting de Boulevard en vervolgens rechtsaf richting de Rijnmond. De scooter, die als gestolen staat geregistreerd, is aangetroffen op de kruising van de Rijnmond en de Binnensluis. Ook zijn er diverse kledingstukken op de vluchtroute aangetroffen.

Beelden en getuigen gezocht
De politie komt nog graag in contact met getuigen van deze overval. Veel mensen hebben filmpjes gemaakt. ‘We ontvangen dit beeldmateriaal graag, omdat dit kan bijdragen aan het onderzoek. U kunt uw beeldmateriaal met ons delen via het tipformulier. Mocht u extra informatie hebben, neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.’