Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Burgemeester over coronacrisis: ‘Het gaat een stuk beter’

Elke week spreekt RTV Katwijk met burgemeester Cornelis Visser over de coronacrisis. Deze week gaat het onder meer het gedaalde aantal besmettingen en handhaving.


De stand van zaken
In Katwijk gaat het een stuk beter dan twee weken geleden. Toen zaten we nog op 360 besmettingen per 100.000 inwoners. Vorige week terug naar 150, ik verwacht dat we deze week daar ergens uit gaan komen. Het lijkt te stabiliseren.

Niet verslappen
We moeten niet verslappen en ons aan de maatregelen blijven houden. We moeten elkaar waarschuwen dat we afstand houden en mondkapjes gebruiken. Dat is de enige manier om te zorgen dat het virus weggaat.

Een halvering van het aantal besmettingen, dat is goed nieuws?
Daar zijn we erg blij mee. We zijn ook niet meer de koploper in de regio. Er werd op een gegeven moment gedreigd met een lokale lockdown in regio’s waar hoge besmettingscijfers waren. Gelukkig zijn we uit de gevarenzone.

Hoe gaat het met de handhaving?
Er wordt fors op ingezet. Daar gaan we mee door. We blijven controleren op groepen jongeren die bij elkaar staan. Daar wordt de komende weekenden volop op ingezet. Waar mogelijk worden boetes uitgedeeld.