Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

DSV besluit tot verkoop wooncomplex Parledam

De Katwijkse zorgorganisatie DSV|verzorgd leven heeft besloten om het huurappartementencomplex Parledam in Katwijk te verlopen. Dat is volgens DSV nodig om leningen te betalen en een gezond bedrag als buffer op te bouwen. Ook is er geld nodig om Salem opnieuw te ontwikkelen. Medio vorig jaar bleek dat DSV in financieel zwaar weer verkeert.

De zorgorganisatie, met zorgcomplexen in Katwijk en Lisse, overweegt na een zorgvuldige inventarisatie van de mogelijkheden sinds begin dit jaar om delen van haar vastgoed te verkopen om weer een stevige duurzaam financiële basis voor de toekomst te krijgen. De mogelijkheden daarvoor zijn in de afgelopen maanden eerst grondig verkend. Naar aanleiding daarvan heeft DSV nu besloten om alleen het wooncomplex Parledam te verkopen. Maar dat kan alleen als de gemeente Katwijk daarmee instemt. De gemeente staat namelijk garant voor ruim 55 miljoen.

Dit jaar is bij de zorgorganisatie eerst onder leiding van de interim bestuurder flink ingegrepen in de bedrijfsvoering. Er is gereorganiseerd en bezuinigd. nieuwe bestuurder Jan de Vries heeft dit plan verder uitgevoerd en afgemaakt. Er wordt voorzichtig weer een positief resultaat gehaald, meldt DSV. Maar dat is niet genoeg om op korte termijn de leningen terug te betalen aan de gemeenten Katwijk en Lisse.

Door verkoop van vastgoed is het volgens een expertteam mogelijk om drie doelen te bereiken: aflossen, een buffer opbouwen en geld voor nieuwbouw van zorgcomplex Salem. Besloten is om alleen het wooncomplex Parledam aan de Hans van der Hoevenstraat in Katwijk te verkopen. Dit complex bevat volgens DSV ‘woningen met vrije sector kwaliteit en daarvoor is er veel belangstelling bij beleggers’. Met de verkoopopbrengst van dit complex kunnen de voornoemde drie doelen in één keer worden gerealiseerd.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.