Logo allesoverkatwijk.nl
 V.l.n.r. stichtingsbestuurders Edwin de Mol, Jacco Haarsma en Willem van Rijn
V.l.n.r. stichtingsbestuurders Edwin de Mol, Jacco Haarsma en Willem van Rijn (Foto: )

Stichting Halve van Katwijk een feit

Vrijdag is de Stichting Halve van Katwijk opgericht bij notariskantoor Verhees Notarissen. Met de oprichting van de stichting is de continuïteit van het hardloop- en wandelevenement in Katwijk beter geborgd.

Naast het onderbrengen van het evenement Halve van Katwijk zullen tevens andere hardloop-evenementen zoals de Ronde van Katwijk en mogelijk andere toekomstige hardloop- en wandelevenementen onder verantwoordelijkheid van deze stichting worden georganiseerd.

De Halve van Katwijk zou op zaterdag 26 september onder auspiciën van Atletiekvereniging Rijnsoever, alweer haar 38e editie in de omgeving van Nationaal Park Hollandse Duinen hebben beleefd maar moest om welbekende redenen worden gecanceld.

De volgende editie van de Halve van Katwijk staat gepland op zaterdag 25 september 2021 en kent, naast de halve marathon-afstand als koningsnummer, diverse andere hardloop- en wandelafstanden. De Kidsrun en Businessrun maken eveneens deel uit van het evenement. De inschrijving start naar verwachting begin 2021.